Festival nauke 2013
Promocija u centru Novog Sada
ODBROJAVANJE JE POČELO: DO FESTIVALA JOŠ DVE NEDELJE

Novi Sad, 25. april 2013. godine Peti Festival nauke u Novom Sadu otvoriće vrata za dve nedelje, 11. i 12. maja. Istraživači, naučnici, studenti i saradnici Univerziteta u Novom Sadu očekuju vas i ove godine, u centralnom univerzitetskom kampusu, sa novim i bogatim programom radionica i eksperimenata uživo, predavanjima i u otvorenim laboratorijama našeg Univerziteta. Promocija petog Festivala nauke održaće se u centru grada u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, u petak 26. aprila od 17 časova, gde će predstavnici Festivala deliti prolaznicima promotivni materijal.

Kao uvod u mnogobrojne atraktivne sadržaje na ovogodišnjem Festivalu, u okviru promocije u centru grada biće predstavljen Power Riser, koji ćete moći bliže da upoznate na samom Festivalu. Radionicu „Skoči – datakni nove visine“ pripremio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, koji će demonstrirati potpuno novo kretanje i jedinstveno iskustvo koje vam dozvoljava da skočite više nego ikad.

Sa Fakulteta sporta poručuju da je dovoljno pet minuta obuke, da biste mogli da probate trčanje na ovim štulama. Power Riser nije samo skupa igračka, već može biti i vaš izbor za vežbanje. Skakanje štulama tri puta nedeljno, prema dosadašnjim analizama, ukazuje na to da utiče na gubitak telesne težine i poboljšava aerobnu sposobnost i mišićnu izdržljivost.

Upoznajte se i sa ostalim radionicama na petom Festivalu nauke u programskom delu sajta Festivala. Čekamo vas!